Atletiek | Start nieuwe AssenRuns Competitie tijdens De10vanAssen!

Atletiek | Start nieuwe AssenRuns Competitie tijdens De10vanAssen!

ASSEN – De tweede editie van de AssenRuns Competitie start zondag 2 april 2017 tijdens de De10vanAssen.

AssenRuns is een samenwerking tussen de verschillende organisatoren van de zes hardloopwedstrijden in Assen, de gemeente Assen en AAC’61. Of je nou wilt lopen op de atletiekbaan, in het bos, in het centrum, in je eigen wijk of op het TT-Circuit, het is mogelijk in Assen!

Het programma van de AssenRuns Competitie bestaat uit zes wedstrijden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De deelnemers verzamelen per wedstrijd punten. Wie aan minimaal vier van de zes wedstrijden deelneemt, telt mee voor het eindklassement over zes wedstrijden. De winnaars van het eindklassement worden tijdens de Baggelhuizercross in november 2017 gehuldigd. We zijn benieuwd wie de opvolgers worden van Sanne Scheltes, Trea Dekker, René Ronde en Ludy Timmer.  Zij gingen er vorig jaar met de prijzen vandoor. Dit jaar wordt er gestreden op de kortere afstanden om zo meer mensen de kans te geven mee te doen voor het klassement. Daarnaast hebben de junioren een eigen klassement.

Zondag 2 april start de AssenRuns Competitie op de atletiekbaan van AAC’61. Iedereen die mee wil doen kan meedoen! Het parcours is volledig verhard en gaat door het Asserbos. De 5 kilometer is de meetellende afstand voor het AssenRuns klassement. De basisschoolkinderen starten om 14:00, de 10 kilometer om 15:00 uur en de 5 kilometer om 15:10 uur. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of op de dag zelf in de kantine van AAC’61 tot een half uur voor de start.

Na De10vanAssen volgt de 8e Asserstadsloop op 21 mei , de TT-Run op 17 juni, de Winkelrijk Marsdijkrun op 16 september en de Kloostervesterun op 7 oktober. De finale is op 19 november tijdens de Baggelhuizercross.

Naast de AssenRuns Competitie strijden de basisschoolkinderen in de Scholencompetitie van AssenRuns.

Kijk voor de meetellende afstanden, de puntenverdeling en de informatie over de verschillende lopen op www.assenruns.com en schrijf je in voor de evenementen!