• Twintig jaar geleden kon Atletiek- en Triathlonvereniging AAC'61, na jaren intensief gebruik te hebben gemaakt van de atletiekbaan aan de Houtlaan in Assen, eindelijk haar nieuwe baan openen op sportpark Stadsbroek.

    Aan het Achterpad is een hypermoderne atletiekbaan gebouwd, die zelfs voldoet aan olympische niveau. Met haar 8-Laans baan en een ruim middenterrein voor onderdelen als polsstokhoogspringen, speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen en verspringen, begon de vereniging op 28 september 1999 aan een nieuw tijdperk in de Atletiekwereld.

    Nu, twintig jaar later, is deze baan nog steeds een bruisend middelpunt als het aankomt op atletiek. Inmiddels vinden ook diverse loopgroepen en racerunners wekelijks hun weg naar de baan en wordt er op elk niveau training gegeven.

    Dit jubileum gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Op zaterdag 5 oktober aanstaande, vanaf 10:00 uur, stelt de vereniging haar baan open voor iedereen die kennis wil maken met deze prachtige sport. Tijdens een open clubdag zullen er diverse clinics en activiteiten plaatsvinden om zo op een laagdrempelige manier de atletiek te beleven. Voor Oud en Jong belooft dit een sportieve verjaardag te worden.

    De officiële opening werd verricht door burgemeester Dineke van As, voorzitter van AAC'61 Peter Bennema en mensen van Oranjewoud, de hoofdsponsor. Meer foto's via deze link.