• Maar liefst 340 hardlopers gingen zondag van start voor de jaarlijkse Baggelhuizercross. Door de deelname van 29 enthousiaste honden was het een gezellige drukte. De toevallige wandelaars konden ervan verzekerd zijn dat de "baasjes" hun viervoeten stevig aangelijnd hielden.

    Het hoofdprogramma startte met een loop van acht kilometer, namelijk vier keer rondom de westelijke lus van de Baggelhuizerplas. De zon deed zijn best maar het was een zware loop. Niet alleen door de felle noordoosten wind maar ook door de vele glooiingen. In de warming up hadden de meeste deelnemers al ontdekt dat er enkele lastige klimmetjes overwonnen moesten worden. Het mulle zand hier en daar maakte het extra zwaar. Namen enkele jeugdige deelnemers genoegen met de wandelpas,  de serieuze lopers lieten zich niet kennen en zwoegden met het snot voor de ogen door tot ze Sinterklaas weer zagen. Elke ronde stond de brave man met zijn drie helpers de deelnemers toe te juichen. Ondanks alle landelijke kritiek op zijn feest bleef hij op zijn plek staan. De vele toeschouwers toonden met applaus hun waardering.

    Bij de vrouwen ging de hoofdprijs naar Bertine de Vries van Marathon Plus in 34,05 min. en bij de mannen was Jan Venhuizen van Lionitas met 30,40 min. de snelste. De hoofdprijs  bij de Canicross was voor Rink Post van Invictus uit Appelscha. Hij deed 26,26 min. over de 6 km.

    De organisatie van AAC’61.