• Elk jaar wordt er in januari een langlaufweek georganiseerd door Vasa Sport in samenwerking met de Nederlandse skivereniging. Dit Noords festival zoals het genoemd wordt, vond ook dit jaar weer plaats in St. Ulrich am Pillersee in Oostenrijk. Deze week (25 jan - 1 feb 2020) staat in het teken van lessen, clinics en tochten en er wordt gestreden om de Nederlandse titels tijdens het NK langlaufen. Vanuit Assen deden Robert Beute, Marike Beute en Eelje Dijk mee aan dit NK.

Alle drie behaalden medailles in hun leeftijdscategorie. Aac’61 lopers dus bij een NK langlaufen!

Bij de 7,5 km skating of vrije stijl behaalde Robert een eerste plaats in zijn categorie en Marike een derde plaats. Deze wedstrijd was zwaar door aanhoudende sneeuwval. Op de 10km klassiek behaalde Robert eveneens een gouden medaille en Eelje Dijk een derde plek. Alle drie namen ook deel aan de 25 km marathon vrije stijl en hebben onder schitterende winterse omstandigheden een goede wedstrijd gelopen.