• Traditiegetrouw is de derde zondag van januari de dag van de Bosmarathon en minder bij AAC’61. Rondjes van iets meer dan 7 km door het Asser bos. Leek het zaterdag nog of de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn, op de dag zelf kwamen we wat de conditie van de atletiekbaan betreft bedrogen uit. Door vochtaanslag en een temperatuur rond het vriespunt was de hele baan een ijsbaan geworden. Gelukkig was het tegelpad rond de baan niet bevroren en werd in allerijl de route iets aangepast. De lopers moesten dus de eerst 200 m rustig aan doen en konden daarna in het bos hun gang gaan.

  Dit jaar voor het eerst met elektronische tijdwaarneming van race|result. En dat was maar goed ook want om handmatig van meer dan 200 deelnemers (een record!) de tijd vast te leggen is bijna niet te doen.

  Ondanks de conditie van de baan en de modderpoelen in het bos werd er snel gelopen. Bij de 7 km was Dennis Brandenburg de snelste met een mooie rondetijd van 29:03. De 14 km was een prooi voor Eric Busstra van AAC ’61. Op de halve marathon was Hessel Wijnja de rapste in 1:27:58. AAC ’61 lid Ignas Dummer wist na 2:07:32 te finishen op de 28 km. Voor Gerrit Duits was de 35 km een “trainingsrondje” in 2:49:06.

  Het parcoursrecord op de marathon werd dit jaar verbroken door Gerard Vos uit Appingedam. Hij finishte in 3 uur en 11 minuten precies.
  De organisatie bedankt alle lopers en helpers voor deze mooie sportdag! Op naar de volgende editie in 2021.

   

  Foto's en filmpjes: link.

  De uitslagen zijn te vinden op de pagina van de Bosmarathon & Minder pagina: linkklik hier