• Mijn naam is Rosa Los en ik ben gevraagd om iets te schrijven. Een afscheidsbrief. Ik trainde vanaf september 2018 met een aantal loopgroepen mee. Nu ben ik al een tijdje niet meer geweest en ik kom ook niet meer, want ik ben inmiddels weg uit Assen om te studeren aan de toneelacademie. Ik trainde soms nul, soms één, soms twee, soms drie keer afwisselend op maandag, woensdag en donderdag. OH en ik heb een keer gestreden bij de marathongroep op zondagochtend. Heerlijk!

    Mijn allereerste training was bij de MiLa-groep, maar daar voelde ik me een beetje misplaatst (lees: te oud!). De volgende training was bij de juniorengroep, maar ik wilde meer hardlopen dan daar gebeurde. Ik had het erover met jeugdtrainer Adriaan en die heeft me toen naar de loopgroep van Olfert verwezen. Dat ging wel lekker! Lekker lijden! Lekker tussen de oude(re) mensen! Lekker de jongste! Omdat ik niet elke donderdag kon, trainde ik ook wel bij loopgroep 1 en 2. Ik heb het overal enorm naar mijn zin gehad. Ik genoot bijvoorbeeld altijd van de loopjes door Kloosterveen of het centrum met Eddy (of heet hij niet zo? oeps. Namen waren altijd een ding. Iedereen kende mijn naam maar de namen van anderen waren altijd een grote brij in mijn hoofd… SORRY!) De trainingen van Babs waren altijd heel afwisselend, met veel verschillende dingen doen in 1 training. De trainingen van Wildrik altijd pittig, maar ze maakten uiteindelijk heel voldaan. Bij loopgroep 2 op woensdag was ik in het begin de enige vrouw, dat was prima. Trainer Robert was altijd in voor gein en verder was iedereen aardig. MAAR toen kwam Rosalie Koops meetrainen en dat maakte het echt top. Een enorme ode aan Rosalie, wat een schat! Dankjewel voor alle leuke gesprekken en gezellige trainingen! Ook even een ode aan Jildert trouwens, voor zijn geweldige Facebookberichten, goede humor en onze gesprekken. Bij de loopgroep van Olfert was iedereen altijd heel geïnteresseerd in iedereen en altijd lachen en lekker trainen. Alle mensen die ik heb leren kennen maakten de trainingen tot hoe ze waren en dat was fijn. Bedankt daarvoor!

    Ik wilde eigenlijk nog afscheid nemen in real life, maar dat is er niet meer van gekomen vanwege een blessure aan mijn scheenbeen, die nu al vier weken duurt. Echt jammer. Ik ga het wel een beetje missen, mijn tijd bij AAC’61. Ik denk niet dat ik ooit nog terugkom, maar wie weet tot ziens bij een wedstrijd ergens. JOEJOEE!

  • Rosa gaat op een zondagmorgen mee met de Marathon groep; dat is toch nog wel een eindje; na afloop zijn de benen wat moe.

  • Rosa op de kiek nabij Mannes, de grote bruine hond bij het station in Assen.

  • Rosa, rechts op de foto, bij Jumping Jack, het theaterspektakel op het TT-circuit over motorrace legende Jack Middelburg.