• Eddy Hedemann is een marathon veelvraat, lid van de marathongroep van AAC'61; hij heeft er al ruim 100 opzitten. De nog langere afstanden zijn voor hem ook niet ongewoon, maar de 100 mijl is toch ook wel bijzonder. Hij doet verslag van de recentelijk gelopen 100 mijl.

    Het weekend van 20 en 21 juni stond al geruime tijd in mijn agenda. In dit weekend wilde ik mijn droom/wens verwezelijken. Helaas kreeg corona de wereld in zijn greep. Alle evenementen werden gecanceld. Heel begrijpelijk, want de gezondheid staat voorop. 

    Dan mijn droom. Ik liep al 3 jaar (on)bewust met deze wens rond. Het lopen van de 100 mijl van St. Annen. Deze kleinschalige loop werd natuurlijk ook gecanceld en daar kon ik mij bij neerleggen. Totdat ik 3 weken geleden een foto voorbij zag komen van een voor mij bekende loper en finisher van de 100 mijl van St. Annen in 2017. Op dat moment besloot ik de 100 mijl solo te gaan lopen.
    Niet de officiële route, maar een door mij zelf bedachte route. De start was in Assen, met een tussenstop in St. Annen omdat het daar allemaal begonnen was. En zo geschiedde het.
    Afgelopen zaterdag om 4 uur in de ochtend ben ik gestart en dik 29 uur later en 100 mijl aan ervaringen rijker was ik weer thuis. De eerste 110 kilometer liep ik solo. En de laatste 50 km samen met Marc van de Valk. Hij hielp me door de nachtelijke uren en de laatste zware kilometers heen (waarvoor dank Marc!) Het was een avontuur waar ik met veel plezier op terug kan kijken. Er waren veel mooie momenten waar ik enorm van heb genoten en nog steeds doe. Uiteraard waren er ook zware momenten waarbij ik er aardig doorheen zat. Maar het was het allemaal waard!

    Eddy Hedemann