• Tom Hendrikse (20 jaar) heeft op 9 december 2018 meegedaan aan de EK Cross bij de Beekse Bergen nabij Tilburg in de categorie U23.

Een bus was geregeld door trainer RTC Noord Atletiek/AAC'61 Adriaan Kesting. Hier werd gebruik van gemaakt door een aantal enthousiaste supporters. Een aantal stapte in Haren op (6:50 uur) en de rest bij carpoolplaats Assen-Noord (7:10 uur). In de regen werd koers gezet door chauffeur Hans naar Tilburg waar we rond 10 uur aankwamen.

Het terrein bestond uit twee verschillende rondes: rood en zwart. De verschillende categoriën varieerden in aantal rondes rood (korte ronde) en zwart (lange ronde). Tom moest 1 rood/korte ronde en 5 zwart/lange rondes, totaal 8,3 km.

De afgelopen dagen had de regen het terrein zwaar gemaakt. Voor het publiek vermakelijk om naar te kijken. Verbeten gezichten, vooral bij de start waar het nogal een gedrang was.

• Tom lag in het begin op circa nr. 30, daarna zakte hij wat terug en in de laatste ronde ging hij weer een aantal andere voorbij. Op plek 47 van de 100, een goede prestatie voor dit debuut bij de EK Cross.
    En het was echt cross-weer; tijdens Tom zijn race kwam de regen op een bepaald moment met bakken uit de lucht.

De Atletiekunie had voor alle aanmoedigers een sjaal opgestuurd! Dit was sfeerverhogend en hielp de fans om warm te blijven.