• Estafetteloop in Hoogeveen
  Na een hoop voorpret via de Whatsapp zijn we op woensdagavond 24 mei met acht lopers van Loopgroep 1 naar Hoogeveen gereden. Atletiekvereniging HAC'63 organiseerde daar een estafettewedstrijd. In het kader van het 60-jarige jubileum van HAC'63 moest elk team -goed bedacht- 60 ronden lopen. 
  Vooraf hadden we al een indeling van onze teams gemaakt: Team A bestond uit Bas van de Kant, Gerlof Bottema  Ludy Timmer en Erik Dusseljee  en team B uit Erik van Deelen, Niels Doorten, Sanne Scheltes en Mino Kasanwidjojo.
   
  Er zat wel wat spanning op want dit soort wedstrijden zijn we niet gewend. Ga je de eerste ronden veel te snel, dan moet je dat later -iedereen moest in totaal 15 rondes lopen- natuurlijk bekopen.   
  Vooraf werd de wissel door de organisatie gedemonstreerd: de aankomende en vertrekkende loper moesten heel romantisch , tussen de twee op de grond geprojecteerde lijnen, elkaars hand vasthouden. Op die manier kon ook de tijdsregistratie het goed aan. In het begin van de wedstrijd was dit wisselen een beetje onwennig, na een paar rondjes was er al sprake van routine.
  Team A en B waren de eerste ronden duidelijk aan elkaar gewaagd. Er ontstond zelfs een mooie onderlinge strijd. Helaas had team A pech, want Erik Dusseljee moest met een hamstringblessure zijn deelname na 5 rondes al staken. De overige leden van zijn team moesten daardoor dus meer rondjes voor hun rekening nemen.
  Uiteindelijk heeft iedereen zijn rondetijden toch redelijk stabiel kunnen houden. Team B ging uiteindelijk met een mooie 5e prijs (droge worsten) naar huis. 
  Al met al een hartstikke leuk evenement, op een mooie atletiekbaan en met een leuke groep enthousiaste lopers van AAC'61. Op de terugreis zijn er plannen gemaakt om volgend jaar weer mee te doen....