• Op 27 april 2024 is de Koninsdag Obstakelrun gehouden.

  Deze is georganiseerd door Roos Bentum met medewerking van vrijwilligers van Stark Assen en AAC'61, familie, vrienden en clubgenoten. En het is voor een goed doel! Naast dat velen hun eigen kunnen hebben overtroffen is er voor een goed doel geld opgehaald door deel te nemen. Roos gaat namenlijk de Alpe d'Huez opfietsen met de organisatie Alpe 'dHuZes. Deze stichting zamelt geld in om tegen kanker te vechten.

  Vandaag gingen velen het gevecht aan met vele hindernissen. Vele weken aan voorbereiding zijn voorafgegaan aan dit evenement. Er is een fotoshoot gemaakt voor promotiedoeleinden; hier is de link.

  Vanaf woensdag 24 april is het parcours voorbereid; vele obstakels moesten worden gemaakt. Zo'n 25 stuks verspreid over 5 km vanaf de Oranjebaan en dan door het Asserbos.

 • De start van alle deelnemers begon bovenop een steiger; een hoger podium kun je jezelf niet wensen. Daana skippyballend de baan af naar de naastgelegen sloot. Met de bekende polstok van het polstokhoogspringen kon de sloot bedwongen worden; dat was voor velen nog best lastig. Dan opweg naar de container van Bork; daar kon je niet omheen; dus erover. Een paar smalle balken over een brede greppel en dan een paar blokkades op het pad waar je overheen moet klauteren. Dan een stukje rennen en komt er een touw op je pad. En even later een schuine plaat waar je overheen moet. Zucht. Weer een stukje rennen; oei, wat nu: een groen net over een blubberplas... vertwijfeling "ik ben nog schoon". Iedereen reageert anders, maar iedereen gaat onder het net door en nu kunnen de kleren zeker in de was. Maar er komt meer.

  De volgende hindernis zijn ronde schuin geplaatste palen met een touw. Daar moet je jezelf bij optrekken. Dat is nog niet zo gemakkelijk voor velen. Dan bij de zevensprong schuin oversteken en op het einde van het pad wachten een hele partij autobanden die tussen de bomen hangen. Tsjonge, wat heeft de organisatie hier een werk van gehad!

 • Dan langs de rand van de oude ijsbaan en het scoutinggebouw naar het witte bruggetje; dan linksaf. Daar loopt een beek en daar moeten we door! En over de drie ronde balken. Hier weer vertwijfeling bij sommigen; verreweg de meesten gaan erdoor. In de loop van de dag wordt het uit de beek krabbelen steeds lastiger door de gladder wordende wand van de beek.

  Wederom skippy-en om pilonnen, weer onder en net door en nog meer blubber. Dan een klimnet en een blubbersloot met een net. Op het einde nog een paar schuine ladders en nog enkele hindernissen voor de tweede keer. Dan op naar de baan; daar ligt een vrachtautolading zand met een net: weer tijgeren dus. Als toetje de steeplebalke en nog een kruipsessie. Het is volbracht!

  Foto's van de Koningsdag Obstakelrun 27 april 2024: link.