• Volgens de laatste planning wordt in week 42 (2018) de nieuwe LED-verlichting aangelegd. Waarschijnlijk betekent dit dat er op een avond geen verlichting is. Wanneer dit precies is, wordt nog medegedeeld.

  AAC'61 heeft in 2016 al onderzocht of LED-verlichting haalbaar is; technisch en financieel was dat haalbaar. Echter de masten zijn niet van de vereniging en dan wordt het lastig met beheer. Gelukkig is er een initiatief ontstaan vanuit vereniging de Hertenkamp en daar zijn vele verenigingen bij aangesloten, ook AAC'61. De gemeente heeft het stokje overgenomen en dit jaar wordt door de gemeente op vele velden in Assen de gasontladingslampen vervangen door LED-lampen.

  Onlangs was uw voorzitter bij Kieskring 8 vergadering van de Atletiekunie bij AV Impala in Drachten; daar hadden ze recentelijk LED-verlichting gekregen. En ze waren erg tevreden over de betere kwaliteit verlichting. Zij hebben 4 masten aan de 8-laans kant met elk 1 LED-armatuur; aan de andere kant staan 2 masten met elk 2 LED-armaturen. Een LED-armatuur bestaat uit 8 afzonderlijk te richten lampen die een 20 (verstraler) of 40 (dichterbij) graden lens hebben. Ze gebruiken vrijwel altijd de 70% stand; er was een demonstratie van 100%, maar dat verschil was zeer gering, en de stroom is wel aanzienlijk meer.

 • De lampen zijn straks dimbaar in 3 standen:
  - 10% (sfeerverlichting)
  - 70% (normale stand)
  - 90% (voluit)

  Lampen 2.1 en 8.2 zijn de extra lampen voor het middenveld aan de kant van het clubhuis. Deze hebben verstralers (20graden). De overige lampen hebben twee 40 graden lenzen en zes 20 graden lenzen.

  De firma Aerolux legt het aan.