• Op vrijdag 24 september 2021 vertrokken 9 AAC61‘ers en 5 supporters naar Berlijn met Gerard ter Beek marathonreizen om deel te nemen aan de 37e marathon van Berlijn. Peter Theuwissen en zijn vrouw Conny waren al in Berlijn; dus 10 deelnemers. Eigenlijk had de marathon al in 2020 plaats moeten vinden maar door de corona crisis ging het toen niet door. Dit jaar waren er veel minder deelnemers dan in andere jaren. Normaal zo rond de 45.000, nu waren het er ongeveer 25.000.

  • Op de zaterdag ging het hele gezelschap eerst naar het voormalige vliegveld Tempelhof om de startnummers op te halen. Voordat je echt binnen was hadden we al een aantal checks gehad (startpas, id en coronacheck). 

    Vanaf 11.00 uur een mooie stadstour gehad met een aantal hoogtepunten zoals Checkpoint Charlie, het Holocaustmonument en een gedeelte van de (beschilderde) muur dat nog wel overeind staat. Verder in de stad zie je er niet zoveel van terug.

  • Zondag marathondag!

    Voor een aantal van ons was het de 1e marathon en dan al meteen in een wereldstad als Berlijn. Voordat we echt bij de start waren hadden we al 3 km gewandeld. De snelste mannen van onze groep startten om 9.15 uur. De 2e groep om 9.35 uur en de laatste groep om 10.05 uur. Het werd een warme marathon! De temperatuur liep na 12.00 uur langzaam op naar 24 graden Celsius. Niet ideaal om een marathon te lopen. Toch lukte het Jaap de Vries om een PR te lopen. Top! Moe maar voldaan kwamen de lopers weer richting de bus die even voorbij de Siegessaule stond geparkeerd. En iedereen heeft het gehaald!!!

  • De maandag stond in het teken van de terugreis. We kunnen terugzien op een mooi marathonweekend. Dank aan Jaap, Ignas,  Jenne, Jildert, Peter, Joke, Evelien, Ary en Wendel voor hun deelname en Janneke, Anja, Harriet, Klaas, Nathalie en Conny voor de support.

    Folkert Tienkamp