• Op zaterdag 10 oktober 2020 werd bij AAC'61 de eerste Run2Day Trimloop van seizoen 2020/2021 gehouden. Onder bijzondere omstandigheden, want er gelden diverse coronamaatregelen.

  Er is dit keer gekozen voor voorinschrijving en dat is buitengewoon goed verlopen. Verreweg de meeste mensen hadden dit opgepikt en slechts een enkeling diende zich bij 'naschrijving' aan. Het is even wennen.

  De mensen mochten niet te vroeg komen en daar hield men zich keurig aan. Bij binnenkomst handdesinfectie door een vrijwilliger en gezondheidscheck. Voor iedereen lag een tas klaar met startnummer.

  Het regende wat voor de start.

  De baan is groot en er waren vier startvakken gemaakt met elk vijf rijen van drie personen; alleen baan 2, 4 en 6 werden gebruikt. Zo stonden de mensen mooi op afstand van elkaar in het startvak. Om stipt 11 uur ging de eerste rij van start en daarna elke vijf seconden de volgende rij. Even wennen voor een aantal mensen; het is dus gewoon op de plaats blijven staan totdat de starter bij jouw rij komt. Men had dat snel door. Zodoende wordt voorkomen dat de mensen bij het naar de start lopen geen afstand meer bewaren.

  De regen was opgehouden en na enkele minuten was iedereen vertrokken; nou BIJNA iedereen. Er hadden zich nog enkele toppers aangemeld via de 'nainschrijving'. Deze hadden normaal in vak 1 moeten staan, maar stonden nu achteraan. De starter heeft deze snelle lopers even opgehouden en ze hebben eigen countdown gehad. Vonden ze leuk.

  Daarna waren de kinderen aan de beurt; die liepen drie rondes. En kregen daarna wat lekkers.

  Er zijn deelnemers die één ronde doen, maar ook twee, drie, vier of vijf. De ene doet het als een ontspannen loopje en de ander gaat er vol voor. Het mag allemaal. In het Asserbos was het goed toeven met de mooi gekleurde bladeren. Wel even oppassen voor de plassen, want het heeft flink geregend afgelopen dagen. Gelukkig hoefde de aanwezige EHBO niet op te treden; dat zien we het liefst. Mooi dat jullie er weer waren.

  De vrijwillgers droegen mondkapjes op plaatsen/momenten dat ze in de buurt van de deelnemers kwamen. Meerdere deelnemers gaven hun complimenten aan de organisatie. Dat kan de Trimloop organisatie en de vrijwilligers in de zak steken. Laten we hopen dat we kunnen blijven sporten! Houdt inschrijven.nl en de website van de Run2Day Trimlopen in de gaten: https://www.aac61.nl/trimlopen