• Recentelijk heeft AAC'61 SUMUP om af te rekenen in de kantine voor versnaperingen en bij evenementen. Het gemak is dan dat er geen contant geld nodig is. Gemakkelijk voor de penningmeester en gemakkelijk voor de leden en gasten, want velen hebben geen contant geld meer op zak tegenwoordig.

  Het logo laat al zien dat vele manieren van electronisch betalen mogelijk zijn; zo ook contactloos.

  En het is veilig. Op de website van Sumup: "SumUp is door de Financial Conduct Authority (licentienummer 900700) erkend als Electronic Money Institution en is Europay, MasterCard en VISA (EMV) en PCI-DSS gecertificeerd. Dit houdt in dat alle betalingen worden verwerkt in overeenstemming met de hoogste veiligheidsstandaarden."

  De bankrekening van AAC'61 is gekoppeld aan het Sumup apparaat. Daar kan niemand zomaar even zijn eigen rekeningnummer in zetten.

 • De logo's van de geaccepteerde betaalkaarten staat op de balie in de kantine.

  Het langwerpige apparaat werkt zelfstandig (bedrag intypen en betaalkaart insteken of contactloos). Het vierkante apparaat is gekoppeld aan de iPad en dat fungeert als een soort kassa met meer mogelijkheden als voorselectie; dat is meer voor de mensen van de kantine om te bedienen; het vierkante kastje is dan weer om de betaalkaart in te steken of contactloos.

  De leden wordt gevraagd om voortaan zoveel mogelijk electronisch te gaan betalen.