• Talent Team Assen sport voor spieren

  Voor ruim 20.000 kinderen in Nederland geldt dat het niet vanzelfsprekend is dat je kunt rennen, fietsen, spelen en sporten. Deze kinderen lijden aan een spierziekte.

  Voor de jeugdige (winter) triathleten en lid AAC'61 Britt van den Hoven (14) en Maarten Beute (14) gaat dit niet op, zij hebben de mogelijkheid om elke dag in beweging te zijn om hun sportieve doelen te bereiken.

  Zij wil graag wat doen voor de kinderen die lijden aan een spierziekte, daarom gaan zij met hunzelf een sportieve uitdaging aan. Zij willen graag hun gezonde spieren inzetten voor zieke spieren.

  Britt en Maarten willen proberen een 3-voudige wintertriathlon te volbrengen. Op een Nederlands Kampioenschap wintertriathlon werken de atleten 2,5 kilometer hardlopen, 12,5 kilometer wielrennen en 5 kilometer schaatsen af.

  Om hun wintertriathlon uitdaging (7,5 kilometer hardlopen, 40 kilometer wielrennen en 15 kilometer schaatsen) aan te gaan zoekt het team sponsors. Zo hopen ze in totaal €1000 bij één te brengen voor het goede doel; stichting Spieren voor Spieren.

  Afhankelijk van het weer gaan Britt en Maarten de uitdaging aan op 21, 22 of 23 december. Het vertrek zal plaatsvinden bij de start van de voormalige wintertriathlon Assen; de wielerbaan Stadsbroek en eindigen op de ijsbaan in Groningen.

  Wanneer mensen deze actie willen ondersteunen, dan kunnen ze dit doen via website:

  Spierenvoorspieren.nl, Kom in actie, ‘Doe een donatie”, Talent Team Assen 

  #talentteamassen Facebook

  https://www.sportenvoorspieren.nl/team/talent-team-assen/doneren