• Vlak voor de start van de Run2Day Trimloop op zaterdag 10 oktober 2020 vond de uitreiking van het certificaat Gezondere Sportkantine plaats.

  Wineke Holtrop van Team:Fit reikt het BRONZEN certificaat uit aan Sietske Geuzinge, hoofd kantine bij AAC'61. De voorzitter staat er glunderend bij alhoewel dat niet is te zien met het mondkapje half voor.

  AAC'61 is vereerd met dit certificaat en het stimuleert om de kantine blijvend gezond te houden.

  In AssenStad heeft is het volgende stuk gepubliceerd:

  AAC’61 is eerste atletiekvereniging in Drenthe met certificaat Gezondere Sportkantine

  Nog niet eerder behaalde een Drentse atletiekvereniging een Team:Fit certificaat voor een gezondere sportkantine. AAC’61 heeft niveau ‘brons’ weten te behalen.

  De sportkantine van AAC’61 stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze die prominent in het zicht staat en heeft dit opgenomen in het beleid. Dit vormt de basis waarmee AAC’61 zich de zesde gezondere sportkantine van Drenthe noemen. In september 2019 begon AAC’61, in overeenstemming met de wens van de leden, aan de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de kantine. Samen met Team:Fit (een onderdeel van JOGG), ging de barcommissie van AAC’61 aan de slag met het assortiment.

  Onder begeleiding van Team:Fit Coach Wineke heeft de vereniging het aanbod in de kantine aangepast volgens de Richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers bij de atletiekvereniging kiezen voor een volkorenbroodje naast witbrood en is er een gezondere reep naast de ‘Mars’ en worden keuzes als water, thee en koffie gestimuleerd. Zo is er voor ieder wat wils en is de gezondere keuze de makkelijkste keuze.

  Zesde Team:Fit sportkantine in Drenthe
  AAC’61 is de zesde vereniging in Drenthe die zich een gezondere Team:Fit-vereniging mag noemen. Naast al een gecertificeerde tennis-, volleybal-, voetbal-, vechtsport en hockeyvereniging, is dit de eerste gecertificeerde atletiekvereniging in Drenthe. Gemeente Assen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er gezondere keuzes beschikbaar zijn.

  Gezondere sportomgeving
  Verder heeft AAC’61 er in 2017 al voor gekozen een geheel rookvrije accommodatie te zijn! Ook werd er al geen alcohol geschonken en is er geen frituur. Assen is vanaf 2014 JOGG-gemeente (Jongeren op gezond gewicht) en Vaart Welzijn zet zich samen met andere partijen in de wijk in, om meer aandacht te geven aan voeding, sport en bewegen. Vaart Welzijn vind belangrijk dat bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving wordt gecreëerd, zodat ze onbewust een zetje in de juiste richting worden geduwd. “AAC’61 mag trots zijn op dit resultaat!” aldus Jort van Straten JOGG-regisseur Assen vanuit Vaart Welzijn.

  bron: https://www.assenstad.nl/assen/8066-aac-61-is-eerste-atletiekvereniging-in-drenthe-met-certificaat-gezondere-sportkantine