• Er is veel gebeurd in de wereld van RaceRunning. Het is nu een officieel Paralympische sport en wordt geprogrammeerd op de Paralympics van Parijs in 2014. Wereldwijd groeit de sport enorm.

  En zeker ook in Nederland. In 2010 is het voorzichtig als proef begonnen van het VUMc, met vanaf 2012 als grote sponsor de NSGK (nu het Gehandicapte Kind). Op dit moment kan de sport beoefend worden bij ruim 40 atletiekverenigingen. Bij AAC’61 is dat mogelijk vanaf 2016.

  Nu dus de officiële wijziging van de naam en de classificatieregels.

  De naam is veranderd van RaceRunning naar Frame Running; de classificatie is herzien en gewijzigd van de klassen RR1, RR2 en RR3 in T71 en T72. Hierbij is de RR1 de T71 en zijn de RR2 en RR3 samengevoegd als T72. Hoe dit op regionaal en nationaal niveau zal gaan weten we nog niet. De indeling is in principe voor de grote (nationale en internationale) evenementen.

  De reden van de naamswijziging is dat de IPC meer gaat kijken naar de middelen waarmee gesport wordt. Zo waren er al de blades voor mensen met amputaties; Blade Runners. En in de wereld van het voetbal de frames voor de spelers die niet zonder kunnen lopen; Frame Football. Nu dus ook de atleten die met een frame hardlopen; Frame Runners. Op zich logisch, maar het is wel even wennen.

  Harry Jan Keizer, Trainer AAC’61 Frame Running

  Lid van het CPISRA-bestuur en de Internationale Commissie Frame Running

   

 • Onze grote sponsoren voor de Frames