• Zondagochtend 27 januari 2019. Om 6.00 gaat de wekker, ooh wat is het nog vroeg, vooral omdat mijn jongste dochter (Jolijn) de dag ervoor jarig was. En dat moest natuurlijk ook gevierd worden. Maar ik wilde in januari nog een marathon lopen en had de (trainings) marathon van Amersfoort naar Utrecht en terug, hiervoor uitgezocht. Dit was voor mij de enige mogelijkheid om ergens een marathon te lopen. In Amsterdam had het ook gekund, maar dat is vanuit Assen met het openbaar vervoer lastig. 

  Waarom doe ik mij dit toch ook aan? Gewoon omdat ik lopen leuk vind, en ergens dit jaar mijn 100e marathon wil lopen. Vandaag werd mijn 96ste. En het was weer eens wat anders dan in het bos waar ik voornamelijk marathons loop. Nu was het bijna een rechte afstand tussen 2 steden in, een speciale ervaring. 

  Na een korte uitleg volgde om 9.00 uur de start en vanaf het begin voelde ik mij prima.

  Diverse lopers gingen er als hazen vandoor. Ik dacht nog "wat doen ze?"  Ik wilde vooral rustig en stabiel lopen en uitlopen was het belangrijkste doel.

  De heenweg ontmoette ik Eric de Korte, we zijn een stuk met elkaar opgelopen. Hij vertelde me van alles over de omgeving, zo ook bijvoorbeeld dat we langs de Wegh der Weegen liepen. Ook loodste hij me Utrecht in en uit, wat best handig was aangezien ik de omgeving niet kende.

  Helaas liep hij niet de hele afstand, en stopte bij ongeveer bij 30 km. Vanaf Huis ter Heide  liep ik alleen terug richting Amersfoort.

  Dat was ondanks een rechte weg wel meer opletten. Ongeveer 2 km voor Amersfoort zag ik een bord staan waarop stond 5% stijging. Best gek, hier was ik de heenweg ook langs gegaan, maar heb niet gemerkt dat dit stuk toen makkelijker liep.

  Nog een klein stukje lopen. In Amersfoort aangekomen nog even voor een stoplicht wachten en ik was er. Het was gelukt! 

  Ondanks dat ik er wat langer over deed was de organisatie nog aanwezig, geweldig! Nog even omkleden, wat drinken en dan weer met de trein richting Assen.

  Lekker moe, maar voldaan was ik om 17.00 uur weer thuis. Eddy Hedemann