• Zondagochtend bij het eerste ochtendgloren komt een deel van de vrijwilligers bij AAC’61 om de voorbereidingen te treffen voor de jaarlijkse Baggelhuizercross. De weersaankondigingen zijn wisselend, een redelijk windje maar gaat het (hard) regenen of niet; maar in elk geval is het frisjes, zodat goede kleding een vereiste is.

    Veel materiaal moet mee om bij de Baggelhuizerplas weer te worden opgebouwd. Een volle schaft- en aanhangwagen zijn nodig om alles te kunnen verplaatsen. Rond kwart voor negen zijn we bij de plas aanwezig en daar staan nog een vijftal vrijwilligers al te wachten om de hele boel uit te laden en voor te bereiden. Er wordt hard gewerkt, het strand rond de start/finish moet enigszins vlak worden gemaakt, tenten en boog opzetten, parcours uitzetten en zorgen dat alles op tijd werkt.

    De catering is een belangrijk onderdeel en rond 10 uur komt de koffie maar ook arriveren al de eerste deelnemers voor de canicross, die om half elf start. Gelukkig is alles net op tijd klaar, zodat we het programma volgens schema kunnen afwerken. Inmiddels zijn alle 25 vrijwilligers aanwezig bij de BHC om deze dag vlotjes te laten verlopen. Dit gaat om uitreiken van het startbewijs t/m de parcoursbezetting en alles wat er verder nodig is!
    De in totaal bijna 300 deelnemers zijn heel enthousiast en hebben minder last van de kou dan de vrijwilligers en de aanwezige toeschouwers, al moeten ze na hun run wel snel wat warms aantrekken!

  • Direct na elke kidsrun volgt een prijsuitreiking voor de 3 snelste jongens en meisjes. Na de cross worden de AssenRuns prijzen over alle aangewezen evenementen uitgereikt, alle deelnemers kregen een medaille. Even voor twee uur is het alweer einde BHC; alleen niet voor de vrijwilligers, want dan begint het afbreken, het opruimen en dan merk je dat vele handen licht werk maken. Terug bij AAC’61 wordt vlot alles schoongemaakt en opgeborgen, zodat we al op tijd met z’n allen in het clubgebouw kunnen genieten van de warmte en een heerlijke kop soep. De dag wordt gezellig nabesproken waarbij vooral de leuke reacties van de deelnemers het onderwerp zijn.

  • Wederom blijkt dat een groot evenement organiseren alleen maar kan met veel vrijwilligers en een goede voorbereiding. Gelukkig is er een groep (ervaren) mensen die altijd weer willen meehelpen, nu ook enkele nieuwen zodat er een beetje nieuw bloed bijkomt. Want beschikbaarheid van vrijwilligers bepalen of een dergelijke cross maar ook alle overige evenementen gehouden kunnen worden of niet.

    Dit was in elk geval een succesvolle en gezellige vlot verlopen dag waarbij de echte regenbuien gelukkig uitbleven!