• 10e Baggelhuizercross 27 nov 2022

 • 10e de Baggelhuizercross - Zondag 27 november 2022

 • Veel lopers ervaren het elk jaar als een feestelijke uitdaging om op dit geaccidenteerde parcours met mooie vergezichten hun persoonlijke record te verbeteren en gelukkig kunnen we ook dit jaar weer het evenement organiseren.
  De hardloopwedstrijd met aangelijnde honden en hun baas, de canicross is voor de toeschouwers een grote attractie. Het belooft weer een prachtig gezicht te worden om te zien hoe de honden zich tot het uiterste inspannen om hun baas voor te blijven. Deze canicross start om 10:30 uur. Afstanden zijn 2, 4 of 6 km.
  Om 11:45 uur beginnen de wedstrijden voor de leerlingen van de basisscholen in het kader van de Scholencompetitie AssenRuns.
  Het hoofdnummer van de Baggelhuizercross start om 13:00 uur. Afstanden 2, 4, 6 of 8 km. Aantal rondjes van 2,1 km naar keuze.

   

  De Baggelhuizercross is een volledig buitenevenement, er is geen gelegenheid om om te kleden, wel zijn er toiletten.

 • Het programma van de 10e  editie op zondag 27 november 2022 ziet er als volgt uit:

  10:30 uur Canicross 2, 4 of 6 km - de canicross heeft geen prijsuitreiking!

  Denk eraan, een honden running/jogging tuigje is verplicht, geen halsband!!

  11:45 uur Jeugdloop 500 meter
  12:00 uur Jeugdloop 1000 meter
  12:20 uur Jeugdloop 1500 meter
  Prijsuitreiking direct na de finish

  13:00 uur de Baggelhuizercross 2, 4, 6 of 8 km
  de 4 km is de korte cross, deze telt mee voor het AssenRuns circuit. 
  De cross kent geen prijsuitreiking op de onderdelen

   

  Voorwaarden zie onderaan. Opgelet: kom in sportkleding, er is geen kleedruimte beschikbaar! Neem eigen kledingzak of -tas mee, deze kan in bewaring worden gegeven bij de organisatie.

  Voor-inschrijven kost 7,50 euro, deelname aan de scholencompetitie is gratis, aanmelden gaat via: inschrijven.nl

  Na-inschrijven is niet mogelijk.

   

   

 • 10e Baggelhuizercross (27 nov 2022) - nawoord

 • Foto/film
  Er zijn foto's en filmpjes gemaakt; deze zijn te vinden op onze foto pagina: link.

  Uitslagen

  2022-11-27-BHC-Canicross: link.

  2022-11-27-BHC-groep-12: link.

  2022-11-27-BHC-groep-345: link.

  2022-11-27-BHC-groep-678: link.

  2022-11-27-BHC: link.

 • Zondagochtend bij het eerste ochtendgloren komt een deel van de vrijwilligers bij AAC’61 om de voorbereidingen te treffen voor de jaarlijkse Baggelhuizercross. De weersaankondigingen zijn wisselend, een redelijk windje maar gaat het (hard) regenen of niet; maar in elk geval is het frisjes, zodat goede kleding een vereiste is.

  Veel materiaal moet mee om bij de Baggelhuizerplas weer te worden opgebouwd. Een volle schaft- en aanhangwagen zijn nodig om alles te kunnen verplaatsen. Rond kwart voor negen zijn we bij de plas aanwezig en daar staan nog een vijftal vrijwilligers al te wachten om de hele boel uit te laden en voor te bereiden. Er wordt hard gewerkt, het strand rond de start/finish moet enigszins vlak worden gemaakt, tenten en boog opzetten, parcours uitzetten en zorgen dat alles op tijd werkt.

  De catering is een belangrijk onderdeel en rond 10 uur komt de koffie maar ook arriveren al de eerste deelnemers voor de canicross, die om half elf start. Gelukkig is alles net op tijd klaar, zodat we het programma volgens schema kunnen afwerken. Inmiddels zijn alle 25 vrijwilligers aanwezig bij de BHC om deze dag vlotjes te laten verlopen. Dit gaat om uitreiken van het startbewijs t/m de parcoursbezetting en alles wat er verder nodig is!
  De in totaal bijna 300 deelnemers zijn heel enthousiast en hebben minder last van de kou dan de vrijwilligers en de aanwezige toeschouwers, al moeten ze na hun run wel snel wat warms aantrekken!

 • Direct na elke kidsrun volgt een prijsuitreiking voor de 3 snelste jongens en meisjes. Na de cross worden de AssenRuns prijzen over alle aangewezen evenementen uitgereikt, alle deelnemers kregen een medaille. Even voor twee uur is het alweer einde BHC; alleen niet voor de vrijwilligers, want dan begint het afbreken, het opruimen en dan merk je dat vele handen licht werk maken. Terug bij AAC’61 wordt vlot alles schoongemaakt en opgeborgen, zodat we al op tijd met z’n allen in het clubgebouw kunnen genieten van de warmte en een heerlijke kop soep. De dag wordt gezellig nabesproken waarbij vooral de leuke reacties van de deelnemers het onderwerp zijn.

  Wederom blijkt dat een groot evenement organiseren alleen maar kan met veel vrijwilligers en een goede voorbereiding. Gelukkig is er een groep (ervaren) mensen die altijd weer willen meehelpen, nu ook enkele nieuwen zodat er een beetje nieuw bloed bijkomt. Want beschikbaarheid van vrijwilligers bepalen of een dergelijke cross maar ook alle overige evenementen gehouden kunnen worden of niet.

   Dit was in elk geval een succesvolle en gezellige vlot verlopen dag waarbij de echte regenbuien gelukkig uitbleven!

 • 9e Baggelhuizercross (21 november 2021) - nawoord

 • De 9e Baggelhuizercross is onder prachtige omstandigheden verlopen. De canicrossers beten zoals gebruikelijk de spits af; de weersomstandigheden waren op dat moment blauwe lucht met een zon en weinig wind; menig hond en baasje kreeg het warm.

  De jeugd trof het ook, maar het zand was zwaar. Ze hebben zich goed in het zweet gewerkt met één, twee of drie rondjes van 500 meter.

  Tijdens het wacht op de 1-4 rondjes van de oudere deelnemers kwam er een flink kort buitje over en er kwam wat wind. Echt cross-weer. De deelnemers waren in vakken gepositioneerd met nrs 1 t/m 4 overeenkomstig het aantal te lopen rondes. Ze gingen achter elkaar van start op het strand onder de Run2Day boog door; dat was een mooi gezicht.

 • Foto/film
  Er zijn foto's en filmpjes gemaakt; deze zijn te vinden op onze foto pagina: link.

  Uitslagen

  2021-11-21-BHC canicross uitslag met rondetijden: link. Excel: link.

  2021-11-21-BHC jeugloop uitslag groep 1 en 2: link.

  2021-11-21-BHC jeugdloop met rondetijden groep 3, 4 en 5: link.

  2021-11-21-BHC jeugdloop met rondetijden groep 6, 7 en 8: link.

  2021-11-21-BHC jeugdloop alle groepen (Excel): link.

  2021-11-21-BHC alle afstanden met rondetijden: link. Excel: link.

  2021-11-21-BHC uitslag Vincent van Gogh alle afstanden: link. Excel: link.

   

 • Canicross

 • Houd je van hardlopen en heb je een hond? Vindt je hond het ook leuk om hard te lopen? Misschien is canicrossen dan wel wat voor jullie! Canicrossen is hardlopen met één of meerdere honden ("cani" betekent "hond" in het Italiaans). Door middel van een heupgordel (voor jezelf), een tuigje voor de hond en een elastische lijn ertussen, kan je hond je vooruit trekken. Het is afhankelijk van je looptalent en trekkracht van je hond hoe snel je gaat. Het kan daarom zijn dat je door de trekkracht van je hond veel sneller kan lopen.

  Je kan canicross op twee verschillende manieren uitoefenen. De eerste manier is in wedstrijdverband en de tweede manier is in recreatief verband. De canicross bij de Baggelhuizercross is recreatief. De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. We benadrukken dat het dus niet gaat om winnen! Het gaat zondag 17 november 2019 om lekker hardlopen met je hond. Er zijn daarom ook geen prijzen te verdelen. Wel ligt er een lekkere (!) beloning klaar bij de finish voor jou en je hond.

  Als je het leuk lijkt om mee te doen, dan zijn een aantal zaken belangrijk om te weten:

  1. Je kan met één of meerdere honden meedoen.
  2. Zorg dat je hond een redelijke conditie heeft om de gewenste afstand af te leggen. Het is belangrijk dat je van te voren oefent en dat je let op tekenen van uitputting bij je hond.
  3. Om de 15 seconden wordt er gestart. Het kan dus zijn dat je als laatste canicrosser start en veel anderen in moet halen. De tijd waarop je start wordt genoteerd en de tijd waarop je finisht ook (netto-tijd).
  4. De meeste honden zijn opgewonden en reageren feller dan anders (vooral voor de start), voorkom daarom aanvaringen door uw hond kort te houden.
  5. Als je iemand wilt inhalen maak dan kenbaar dat je eraan komt.
  6. Maak ruimte als je wordt ingehaald.
  7. We verwachten van de deelnemers dat zij beschikken over de gewenste canicross uitrusting (een passend tuig voor de hond, een elastische/verende lijn van maximaal 2 meter en een heupgordel voor het baasje).

  Baasjes en honden zijn van harte welkom om op zondag 21 november 2021 mee te doen! De canicross begint om 10.30 uur en de afstanden zijn 2, 4 of 6 kilometer. Inschrijven kan via https://inschrijven.nl/. De voorinschrijving is 6 euro, na-inschrijving is niet mogelijk. De start is bij het toiletgebouw bij de Baggelhuizerplas (voormalig paviljoen).

 • AssenRuns Scholencompetitie

  Om meer kinderen te laten deelnemen aan de hardloopwedstrijden in Assen is in 2014 gestart met een scholencompetitie voor de Asser basisscholen. Hierin kan een school punten scoren met elke deelnemende leerling. Met de drie best gefinishte jongens én de drie best gefinishte meisjes verdient een school punten in elk van de drie leeftijdscategorieën. Het is daarom niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: vijf keer lopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Daarnaast weegt het aantal deelnemers per school nog mee in de eindwaardering. Hoe meer deelnemers, hoe beter het resultaat. Leerlingen zijn vrij om zich in te schrijven voor elke run. Deelname is gratis.


  Aan het eind van het schooljaar wordt, na afloop van de TT-Run, op het circuit bekend gemaakt welke scholen de winnaars zijn van dit schooljaar. Vervolgens worden de bekers direct na de zomervakantie feestelijk uitgereikt op de scholen zelf. Zo hebben op 30 augustus 2019  KC De Kloostertuin (op 1), KC De Heksenketel (op 2) en KC Emmaschool (op 3) hun prijzen in ontvangst mogen nemen van wethouder Janna Booij. Ook zijn de individuele leerlingen gehuldigd die het meeste hadden bijgedragen aan de eindklassering van hun school. Op elke schol waren er ook prijzen voor de leerling(e) die het meeste had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school.

  Voor de betrokken leerling en de klasgenoten was dat een geweldig mooie ervaring en een mooi stimulans om weer mee te doen.

   

  Zie een indruk van de prijswinnaars van afgelopen seizoen.

 • Voorwaarden deelname

  • Deelnemen aan de Baggelhuizercross is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.
  • Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film zonder daarvoor vergoeding te claimen.
  • De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden.
  • Bij afgelasting door overmacht zal geen nieuwe datum worden vastgesteld; de eerstvolgende editie vindt dan een jaar later plaats.
  • De organisatie is op geen enkele manier aansprakelijk voor het zoekraken van kleding en andere persoonlijke eigendommen.
  • Deelnemers komen in sportkleding, er is geen gelegenheid aanwezig voor omkleden.
  • Deelnemers houden zich aan de dan geldende corona maatregelen.
  • Alleen indien de cross wordt afgelast vanwege de dan geldende corona maatregelen of door een besluit van het AAC'61 bestuur, vindt resistutie van het inschrijfgeld plaats.
 • Locatie / Contact

 •  

  Organisatie door AAC’61.

  De uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl

  De baggelhuizercross is onderdeel van het AssenRuns circuit. Voor verdere wedstrijden en informatie kijk op www.AssenRuns.com

 • SPONSORS Baggelhuizercross