• AFGELAST >>> de Baggelhuizercross - Zondag 22 november 2020 <<< AFGELAST

 • Veel lopers ervaren het elk jaar als een feestelijke uitdaging om op dit geaccidenteerde parcours met mooie vergezichten hun persoonlijke record te verbeteren.
  Als extra trekpleister staan Sinterklaas en zijn bekende rechterhand de deelnemers op te wachten. In welke kleur hij komt weten wij niet maar hij is er in elk geval. Daarnaast is er voor de toeschouwers de hardloopwedstrijd met aangelijnde honden en hun baas, de canicross een grote attractie. Het belooft weer een prachtig gezicht te worden om te zien hoe de honden zich tot het uiterste inspannen om hun baas voor te blijven. Deze canicross start om 10:30 uur. Afstand 2, 4 of 6 km.
  Om 11:45 uur voor twaalf beginnen de wedstrijden voor de leerlingen van de basisscholen in het kader van de Rabo Scholencompetitie AssenRuns.
  Het hoofdnummer van de Baggelhuizercross start om 13:00 uur. Afstanden 2, 4, 6 of 8 km. Aantal rondjes van 2,1 km naar keuze. De korte cross (4 km) telt mee voor het AssenRuns circuit.

 • Het programma van de 8ste editie op zondag 22 november 2020 ziet er als volgt uit:

  10:30 uur Canicross 2, 4 of 6 km

  11:45 uur Jeugdloop 500 meter
  12:00 uur Jeugdloop 1000 meter
  12:20 uur Jeugdloop 1500 meter
  Prijsuitreiking direct na de finish

  13:00 uur de Baggelhuizercross 2, 4, 6 of 8 km
  de 4 km is de korte cross, deze telt mee voor het AssenRuns circuit.
  Prijsuitreiking direct na afloop

  Voorwaarden zie onderaan.

  Voor-inschrijven kost 7 euro en kan via: inschrijven.nl

  Na-inschrijven kost 9 euro en kan tot een half uur voor de start.

 • 8e Baggelhuizercross 17 nov 2019 onder prima omstandigheden

  De Baggelhuizercross is op 17 november 2019 gehouden onder ideale weersomstandigheden met in totaal 335 deelnemers.

  De organisatie van AAC’61.

 • Canicross

 • Houd je van hardlopen en heb je een hond? Vindt je hond het ook leuk om hard te lopen? Misschien is canicrossen dan wel wat voor jullie! Canicrossen is hardlopen met één of meerdere honden ("cani" betekent "hond" in het Italiaans). Door middel van een heupgordel (voor jezelf), een tuigje voor de hond en een elastische lijn ertussen, kan je hond je vooruit trekken. Het is afhankelijk van je looptalent en trekkracht van je hond hoe snel je gaat. Het kan daarom zijn dat je door de trekkracht van je hond veel sneller kan lopen.

  Je kan canicross op twee verschillende manieren uitoefenen. De eerste manier is in wedstrijdverband en de tweede manier is in recreatief verband. De canicross bij de Baggelhuizercross is recreatief. De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. We benadrukken dat het dus niet gaat om winnen! Het gaat zondag 17 november 2019 om lekker hardlopen met je hond. Er zijn daarom ook geen prijzen te verdelen. Wel ligt er een lekkere (!) beloning klaar bij de finish voor jou en je hond.

  Als je het leuk lijkt om mee te doen, dan zijn een aantal zaken belangrijk om te weten:

  1. Je kan met één of meerdere honden meedoen.
  2. Zorg dat je hond een redelijke conditie heeft om de gewenste afstand af te leggen. Het is belangrijk dat je van te voren oefent en dat je let op tekenen van uitputting bij je hond.
  3. Om de 15 seconden wordt er gestart. Het kan dus zijn dat je als laatste canicrosser start en veel anderen in moet halen. De tijd waarop je start wordt genoteerd en de tijd waarop je finisht ook (netto-tijd).
  4. De meeste honden zijn opgewonden en reageren feller dan anders (vooral voor de start), voorkom daarom aanvaringen door uw hond kort te houden.
  5. Als je iemand wilt inhalen maak dan kenbaar dat je eraan komt.
  6. Maak ruimte als je wordt ingehaald.
  7. We verwachten van de deelnemers dat zij beschikken over de gewenste canicross uitrusting (een passend tuig voor de hond, een elastische/verende lijn van maximaal 2 meter en een heupgordel voor het baasje).

  Baasjes en honden zijn van harte welkom om op zondag 17 november 2019 mee te doen! De canicross begint om 10.30 uur en de afstanden zijn 2, 4 of 6 kilometer. Inschrijven kan via https://inschrijven.nl/. De voorinschrijving is 7 euro en de na-inschrijving (tot een half uur voor de start) 9 euro. Locatie: het paviljoen bij de Baggelhuizerplas.

 • RABO Scholencompetitie AssenRuns

  Om meer kinderen te laten deelnemen aan de hardloopwedstrijden in Assen is in 2014 gestart met een scholencompetitie voor de Asser basisscholen. Hierin kan een school punten scoren met elke deelnemende leerling. Met de drie best gefinishte jongens én de drie best gefinishte meisjes verdient een school punten in elk van de drie leeftijdscategorieën. Het is daarom niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: vijf keer lopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Daarnaast weegt het aantal deelnemers per school nog mee in de eindwaardering. Hoe meer deelnemers, hoe beter het resultaat. Leerlingen zijn vrij om zich in te schrijven voor elke run. Deelname is gratis.


  Aan het eind van het schooljaar wordt, na afloop van de TT-Run, op het circuit bekend gemaakt welke scholen de winnaars zijn van dit schooljaar. Vervolgens worden de bekers direct na de zomervakantie feestelijk uitgereikt op de scholen zelf. Zo hebben op 30 augustus 2019  KC De Kloostertuin (op 1), KC De Heksenketel (op 2) en KC Emmaschool (op 3) hun prijzen in ontvangst mogen nemen van wethouder Janna Booij. Ook zijn de individuele leerlingen gehuldigd die het meeste hadden bijgedragen aan de eindklassering van hun school. Op elke schol waren er ook prijzen voor de leerling(e) die het meeste had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school.

  Voor de betrokken leerling en de klasgenoten was dat een geweldig mooie ervaring en een mooi stimulans om weer mee te doen.

   

  Zie een indruk van de prijswinnaars van afgelopen seizoen.

 • Voorwaarden deelname

  • Deelnemen aan de Baggelhuizercross is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.
  • Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film zonder daarvoor vergoeding te claimen.
  • De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden.
  • Bij afgelasting door overmacht zal geen nieuwe datum worden vastgesteld; de eerstvolgende editie vindt dan een jaar later plaats.
  • De organisatie is op geen enkele manier aansprakelijk voor het zoekraken van kleding en andere persoonlijke eigendommen.
 • Locatie / Contact

 •  

  Organisatie door AAC’61.

  De uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl

  De baggelhuizercross is onderdeel van het AssenRuns circuit. Voor verdere wedstrijden en informatie kijk op www.AssenRuns.com

 • SPONSORS Baggelhuizercross